Натуральне мило – оптимальний вибір для миття бороди, що вимагає регулярного догляду. Щетина швидко вбирає сторонні запахи, тому 2-3 рази в тиждень її потрібно мити. Правильно підібраний засіб для гігієни – запорука здорової та красивої бороди.

Використовувати звичайні шампуні або гелі не бажано. По-перше, волосся на голові і на обличчі мають різну жорсткість, тому промити щетину таким засобом буде складніше, ніж милом. Більшість стандартних шампунів містять силікон, агресивні пави. Ці інгредієнти висушують шкіру, можуть викликати роздратування і висипання. Пересушена борода пушиться. Саме тому природний продукт – оптимальний вибір для бородаїв.

Склад натурального мила

Склад натурального мила для миття бороди включає наступні компоненти:

  • Вода або ж відвари трав, гідролати, а також тверді і рідкі рослинні масла для реакції.
  • Доглядаючі масла. Звичайно додають арганове, оливкове, мигдальне, сандалове або кокосове масло. Також нерідко в складі присутні екстракти рослин розмарину, ромашки, чебрецю.
  • Активні компоненти, в ролі яких може виступати дьоготь, сіль, фруктова пудра, кава для скрабування, глина, активоване вугілля і т.д.

Омиленні олії очищають поверхню шкіри і вашу бороду від забруднень. Мило з природними компонентами, призначене для миття обличчя і тіла, включає до 8-15% доглядових масел, не вступаючих у реакцію з лугом. Саме завдяки цим маслам вдається уникнути сухості і лущення.

Чим корисно натуральне мило

Користь натурального мила для бородаїв очевидна:

  • Виробники не використовують шкідливі барвники, консерванти та інші шкідливі елементи, негативно впливаючі на стан волосся і шкіри.
  • Природні компоненти не викликають висипань, подразнень і надмірної сухості.
  • Засіб добре очищує жорсткі волоски, забезпечуючи надовго відчуття свіжості і чистоти. Надає м’якість волоссю.
  • Додаткові складові дозволяють вирішити супутні питання: очищення жирної проблемної шкіри, регенерація клітин, зміцнення і прискорення росту волосків.

До речі мило в продажу буває двох видів, перше робиться 15-20 хвилин зі спеціальної основи, гірше піниться, несе менше користі. Другий вид – це мило “з нуля”, для бороди корисно саме це мило, воно створюється з масел і луги, як ми писали вище. Таке мило перед продажем вилежується від 2-х тижнів до 6 місяців в залежності від типу мила і масел, які входять до складу. Вибирайте саме натуральне мило “з нуля”, воно відрізняється зазвичай більш простими формами, часто не прозоре.

Природний продукт зі спеціальним складом для бороди принесе виняткову користь не тільки самим волоскам, а й шкірі обличчя. Багато виробників чоловічої косметики пропонують різні варіанти з доглядовими компонентами, які завжди можна підібрати в залежності від особистих уподобань.