Догляд за бородою взимку – щоденна необхідність, якщо її власник бажає мати доглянутий і привабливий вигляд. У холодну пору року під впливом вологості, знижених температур та вітру, волосся втрачає свою силу. Розберемося, як доглядати за бородою взимку, щоб виглядати стильно незалежно від погоди за вікном.

Зволоження має увійти до списку щоденних процедур. Головне – регулярний догляд

Правила по догляду за бородою взимку

Все не так складно, як може здатися на перший погляд. Всього кілька простих правил, і ваша борода стане вашою гордістю:

  • Зволоження має увійти до списку щоденних процедур. Існують спеціальні масла і пасти для шкіри і волосся, що дозволяють уникнути надмірної сухості. До їх складу входять цінні масла, екстракти рослин, жири, глибоко проникають в структуру волосся. Як один з найпростіших варіантів, можна використовувати навіть кокосове масло. Головне – регулярний догляд.
  • Приймайте теплий душ, але не гарячий. Занадто гаряча вода позбавляє шкіру і волосся природного захисту, яка особливо важлива в холодну пору року.
  • Банні процедури – ще один відмінний варіант для тих, хто думає, як стежити за бородою. Під впливом гарячого повітря пори розкриваються, а це позитивно позначається на стані шкіри. Після лазні бажано використовувати масла для бороди.
  • Обов’язково відвідуйте барбера кожні два-три тижні. На перший прийом потрібно записатися вже на етапі відрощування щетини. Фахівець допоможе сформувати правильну форму і підбере відповідні засоби по догляду. Звичайно, можна навчитися і самому підстригати відростаючи волоски. Але для гарантії результату краще догляд за бородою довірити справжньому професіоналу своєї справи.
  • Вживайте більше вітамінів. Овочі та фрукти містять необхідні для росту волосся живильні речовини, без яких вони будуть виглядати тьмяно. І пийте більше води. Зневоднена суха шкіра ще нікого не прикрашала.
  • Оптимальна частота миття щетини – раз в два дні. Для догляду за бородою слід використовувати спеціальне мило. При щоденному митті волосся втрачає природні жири, тому борода стає жорсткою і складно піддається укладанню.
  • Сушка феном негативно впливає на стан волосків. Занадто пересушена борода виглядає неакуратно. Зловживання феном може навіть стати причиною появи лупи. Краще акуратно розчісуйте волосся з використанням спеціальних кондиціонерів, бальзамів, ароматичних масел.

Корисні засоби по догляду за бородою

Ретельний і регулярний догляд за чоловічою бородою потрібен завжди, а не тільки в холодну пору року. Щоб привести бороду в порядок, потрібно мати цілий арсенал спеціальних засобів:

  • спеціальні види мила для миття;
  • зволожуючі і ароматичні масла або місти;
  • засоби для надання форми і фіксації – пасти, воски.

Ідеальна борода – візитна картка справжнього брутального чоловіка. Зовсім трохи зусиль, і колюча щетина стане гармонійним доповненням вашого образу.